Når det eneste konstante er forandring

December 20, 2017
Når det eneste konstante er forandring

af Rasmus Holtet Rüsz, Chef for Netværk & Sikkerhed i Nordeuropa i VMware

Konstant forandring er en del af det moderne forretningsliv. Forandringer er ikke altid lige behagelige mens man befinder sig i dem, men oftest er de nødvendige på grund af de uundgåelige skift, der påvirker markedet: Globalisering, ændrede forbrugsmønstre og stigende brug af online tjenester i privaten såvel som i arbejdslivet. Derfor er den digitale transformation mange virksomheders førsteprioritet, hvor hurtigere produktudvikling, agilitet og responstid udgør de primære konkurrencemæssige fordele.

Det betyder dog ikke, at virksomheder, der befinder sig midt i transformationsprocesser, pludselig holder op med at bruge de traditionelle processer, tilgange og teknologier, som hidtil har vist sig at fungere. En succesfuld digital transformation bør være baseret på en hybrid tilgang bestående af både nyt og gammelt. Det betyder, at vellykkede forandringsprojekter faktisk ofte er mere evolutionære end revolutionære, hvilket står i kontrast til virksomheders massive fokus på disruption.

Nedbryd siloerne

Min personlige holdning er, at fundamentet til at kunne klare sig i den nye, omskiftelige verden skal findes i nedbrydelsen af de nuværende IT-siloer, der eksisterer i stort set alle virksomheder. Mange større organisationer i dag har fx både en afdeling for datacenteraktiviteter, en netværksafdeling, en afdeling for pc’er og endpoints osv. Hver af disse afdelinger taler deres egne sprog, og har deres egne unikke værktøjer og kulturer.

Et skift fra denne traditionelle måde at arbejde på sker dog ikke på magisk vis, eller fordi ledelsen siger det – det sker derimod, når virksomhedens CIO har præciseret, hvordan organisationen skal ændre sig og hvilke teknologier, der kræves for at gøre det. Et skifte kræver stærkt lederskab og fremhævelse af fordelene for både brugere og interessenter. En forandring er nemlig aldrig ligetil, og kan let betragtes som en trussel blandt bestemte medarbejdere og funktioner.

Jeg har oplevet flere store organisationer med mange vanskeligheder i transformationsprocessen. De forfalder tit til at købe nyt netværksudstyr, fordi netværksafdelingen har set dette som en nem udvej til at forbedre forbindelsen og samarbejdet internt i organisationen. De lette løsninger bliver valgt, fordi traditionelle netværkskonsulenter kun ser forretningsproblemer igennem et netværksperspektiv (hvis du er en hammer, kommer alt let til at ligne et søm). Men oftest løser en opgradering til det nyeste udstyr eller en yderligere udvikling af virksomhedens eksisterende netværk ikke problemerne – tværtimod.

Virtualisering giver nye muligheder

Derimod kan virtualisering give et mere radikalt og anderledes perspektiv, som faktisk kan hjælpe med at eliminere netværks-og sikkerhedsproblemer. Software-definerede netværk (når det fysiske netværk gøres abstrakt og forvandles til et fleksibelt, håndtérbart og automatiseret lag af software) er et nyt paradigme indenfor IT, som giver virksomheder mulighed for nemmere skalering, hurtigere udbygning af applikationer og services og bedre support til deres kunder. Samtidig kan en implementering sikkerhedsløsninger beskytte hele netværket i stedet for kun at beskytte laget omkring det.

Tag for eksempel Aerodata, et amerikansk-baseret firma som processerer data for luftfartsindustrien. Virksomheden er gået over til softwarebaserede netværk og bruger nu VMware NSX for at garantere beskyttelse og sikre et miljø, der altid er oppe. Dette er med til at give medarbejdere øjeblikkelige og vigtige flyinformationer. Når selv fem minutters forsinkelse kan resultere i 100 forsinkede fly, er denne type løsning afgørende i at hjælpe forretningen og kunderne med hurtigere at tilpasse sig til forandringer i markedet.

Men radikal forandring er aldrig let – især ikke for dem, der er midt i en. Erfarne netværkskonsulenter kommer i starten til at mærke konsekvenserne ved en overgang til softwaredefineret netværk med VMware’s NSX-løsning. Dette kan virke som et lidt for drastisk skridt, der strider imod tidligere praksis, som er opbygget gennem de sidste 25 år, på trods af det synlige potentiale for øget fleksibilitet, reducerede omkostninger og en ny, mere effektiv, sikkerhedsmodel.

Det er her moderne CIO’s sammen med CEOs og andre ledere på C-niveau som Chief Security Officer, Chief Compliance Officer osv. skal omfavne forandringerne og tænke på det større perspektiv fremfor kun at bekymre sig om teknologien og netværk i relation til deres egen afdeling. Uanset om det drejer sig om digital forretningstransformation, forbedring af konkurrenceevnen eller global tilpasning og skalering, skal ledere demonstrere stærkt og afgørende lederskab.

Forretningens fremtidige eksistensberettigelse og succes kan meget vel afhænge af de beslutninger om digital transformation, som træffes i virksomhederne i dag. For mange virksomheder betyder de konstant forandrende markedsvilkår, at afstanden hele tiden vokser mellem forventningerne til hvad teknologi skal kunne, og hvad der rent faktisk kan lade sig gøre, som en begrænsning af de gamle, indgroede siloer og legacy-teknologi i forretningen. Netværksvirtualisering kan hjælpe med at lukke dette hul.

I sidste ende hjælper det nemlig virksomheder med at fremtidssikre deres egen forretning for at bedre at kunne håndtere uforudsete ændringer og begivenheder i markedet, så virksomheden også fortsat er på forkant med udviklingen om femten eller tyve år.


 
Related Posts
 
 
 
Blog Archive