Hvorfor tage 63 skridt, når du kan nøjes med ét? – bliv hurtigere med multi-cloud

August 29, 2017
Hvorfor tage 63 skridt, når du kan nøjes med ét? – bliv hurtigere med multi-cloud

Ole Væhrens, Director Sales and Professional Services i Proact, der er Enterprise Business Partner med VMware, taler i dette indlæg omkring visualisering af netværk som en nøglefaktor i enhver agil multi-cloud strategi

På tværs af industrier har virksomheder et ønske om at arbejde smartere, hurtigere og mere konkurrencedygtigt. De gider bare ikke bekymre om clouds eller bruge tiden på at sætte sig ind i hvilken tilgang til cloud, der vil virke bedst for dem. Det er derfor, vi hos Proact forsøger at forene måden man ser på cloud og forretning. IT-afdelingen bliver nødt til at aktivt at være tættere forbundet med virksomheden, således at forretningsmålene og cloudmiljøet passer sammen. Derfor er den holdning udgangspunktet for alle vores samtaler med vores kunder.

Typiske problemer og 63 skridt
Men hvad er de hyppigste problemer, vi ser ude hos kunderne? Vi ser fx stadig, at IT-afdelingen og forretningen arbejder med to vidt forskellige hastigheder. Netop denne problematik udpensler vigtigheden for at benytte cloud – for at IT kan følge med. Tag én af vores kunder som et eksempel. En stor dansk bank ville gerne være hurtigere og bruge et mix af cloud-miljøer fra vores datacentre. Problemet var, at de konstant blev sænket af et behov for at standardisere dokumenter.

Deres IT-teams blev nødt til at gennemgå hele 63 manuelle trin for at sikre sig, at sikkerheds- og samtykke policer blev overholdt, før de endelig kunne konfigurere hver enkelt arbejdsbyrde. Kan du forestille dig, hvor tidskrævende det må være at gennemgå så mange trin? Det er ikke svært at forestille sig, hvad virksomheden kunne have opnået på den tid, som de brugte på kontrollen. I tillæg til dette sikrer manuelt arbejde ikke engang den samme høje konsistens som en automatiseret proces – ganske enkelt pga. den menneskelige faktor.

Hvordan tager man færre trin?
Det er her, hvor vi kommer ind i spillet. Som en del af VMwares cloud-partner netværk hjælper vi organisationer med at springe over alle disse tidskrævende skridt over for at blive så agile som muligt ved at bruge VMwares Cross-Cloud arkitektur. Denne multi-cloud tilgang betyder, at vores kunder kan køre talrige applikationer ude såvel som indenfor de lokale miljøer, eller som et mix af dem begge, som en slags hybrid cloud og på forskellige typer af clouds, såsom AWS og Azure – alt afhængig af, hvad der bedst passer til virksomhedens behov.

Sikkerhed er dog det aspekt, der kan få en multi-cloud tilgang til at bære eller briste. Som banken i Danmark og en række af vores andre kunder har fundet ud af, begrænses hastigheden hvis det ikke er understøttes af nogen former for standardisering. For mig er det her VMwares network virtualization solution, NSX, viser sig at være er en af de mest afgørende våben i VMwares arsenal. Det tillader nemlig en automatisering og standardisering af netværket og sikkerhedsservices på tværs af clouds.

Og hvad vil det så sige?

  • For IT teams betyder det at ny infrastruktur kan opbygges velvidende at alle sikkerheds – og compliancestandarder bliver overholdt.
  • For resten af forretningen betyder det, at yderligere ressourcer kan udnyttes i det mest relevante cloud-miljø på det tidspunkt, det passer bedst, så der kan udvikle nye services hurtigere.
  • For kunder betyder det, at deres afdelinger meget hurtigere kan komme med på nye projekter og produkter, som i sidste ende betyder en hurtigere time-to-market på nye forretningstilbud.
  • For banken i Danmark betyder det fx, at nye ressourcer kan blive frigjort i løbet af en halv time kontra flere dage. Det sikrer med andre ord, at de altid er first-to-market med nye forretningstilbud.

Vi arbejder tæt sammen med VMware for at integrere Cross-Cloud i de tilbud, som vi udbyder til vores kunder. I sidste ende er det den bedste måde at garantere agilitet uden at gå på kompromis med sikkerhed.


 
Related Posts
 

Swisscom er Schweiz’ førende telekommunikations- og it-virksomhed, der leverer cloud-, …

Read More

Benchmarks er nødvendige for at forstå, hvor du befinder dig. …

Read More

Af Kirsten Cox, vicedirektør for marketing, EMEA, VMware

Hvis du vil …

Read More

Senior vicepræsident og administrerende direktør for EMEA, Jean-Pierre Brulard, gik …

Read More

 
 
Blog Archive