VMwares største tyske partner: Decentralisering af IT kan hjælpe virksomheder med deres digitale transformation

May 4, 2017
VMwares største tyske partner: Decentralisering af IT kan hjælpe virksomheder med deres digitale transformation

Roland König, chef for virtualisering hos Bechtle AG, VMwares største tyske partner, fortæller om deres rejse fra at være en server-virtualiserings partner til en komplet digital transformation for hele forretningen – og hvordan decentraliseringen af IT har ændret deres forretningsmodel.

Vi startede vores samarbejde med VMware om servervirtualisering i 2002, som deres første EMEA partner. Vores løsninger er altid blevet udviklet i på linje med VMwares produktportefølje, så det har været en spændende rejse – en som har taget os fra virtuelle servere til det virtuelle skrivebord videre til det software-definerede datacenter og nu til arbejdet med Cross-Cloud.

Når jeg tænker tilbage på det første projekt, vi arbejdede på, kan jeg slet ikke forstå, hvor simpelt det egentlig var. Med servervirtualisering vidste man med det samme, hvordan det var muligt at hjælpe kunden, da man let kunne konstatere, at de havde for mange servere, at virtualisering kunne reducere antallet. Men siden har industrien ændret sig drastisk. Løsningerne, som vi tilbyder nu, er ikke begrænset til blot at hjælpe IT-afdelingen. Fx ved jeg, at VMware netop har foretaget en undersøgelse omkring dette, som viser, at 64 % af virksomhedscheferne i Tyskland oplever, at håndteringen af teknologi fjerner sig fra IT-afdelingen i deres organisationer. Med decentraliseret teknologi er det også blevet lettere for os at tilbyde løsninger, der gør en væsentlig forskel for forretningen, medarbejderne og kunderne.

Derfor har vi skabt en forretningsmodel, hvor vi kan tilbyde rådgivning fra begyndelsen ved hjælp af et dedikeret team, som undersøger virksomhedens udfordringer, og hvor de ønsker at være om fem år. Det er ikke længere blot et spørgsmål for IT-afdelingen – det er et spørgsmål, som vedrører alle virksomhedens afdelinger. En virksomhed kan eksempelvis sagtens starte rejsen mod en digital transformation, uden at det nødvendigvis involverer tekniske overvejelser.

Vi vidste fra starten, at vi blev nødt til at tilpasse udviklingen med decentralisering af IT og derfor skiftede vi til den nye forretningsmodel. Det skete efter gentagende gange at have oplevet, at IT-afdelingernes opfattelse af forretningens udfordringer og de løsninger som de stillede til rådighed, var væsentlig anderledes end det som virksomhedens andre afdelinger efterspurgte.

Jeg talte for nylig med en af vores kunder, en stor forhandler af sportsudstyr i Europa, om deres digitale transformation. Behovene blandt de forskellige afdelinger betød, at de selv anskaffede deres egne cloudtjenester, da de ikke følte, at IT-afdelingen gav dem den nødvendige fleksibilitet til at kunne løse deres teknologibehov. Uden IT-afdelingens kendskab blev der trukket over 1 million dollars hvert år fra virksomhedens kreditkort til at betale for forskellige cloudtjenester hos Amazon Web Services, hvilket skal ses i tillæg til de eksisterende IT-udgifter. Da det blev afsløret, satte vi vores løsningsarkitekter på sagen. De udviklede en plan, der gav et overblik over de direkte konsekvenser i hver del af forretningens transformation. I denne tilfælde involverede planen et samarbejde mellem forretningen og IT-afdelingen om at skabe et softwaredefineret miljø, der kunne hjælpe de enkelte afdelinger med at blive mere agile og samtidig give virksomheden mulighed for at holde styr på alle IT-udgifter. Det indebar bl.a. at hjælpe forretningen med at understøtte adskillige clouds med samme fleksibilitet som før, men i et fælles miljø, så IT-afdelingen kunne følge med i aktivitet på tværs af organisationen, hvilket har resulteret i en omkostningsreduktion på 30 %.

Dagene hvor en enkelt konsulent selv kunne skabe et privat cloud-miljø udelukkende med support fra IT-afdelingen er ovre. IT-afdelingen er muligvis kernen i den digitale transformation, men for at opnå de bedste resultater handler det om, at IT-afdelingen for alvor forstår, hvordan den kan hjælpe organisationen i bred forstand med at løse sine udfordringer. Det indebær at have et team af konsulenter, der kan indgå i en dialog med de vigtigste interessenter i forretningen og her har VMwares Cross-Cloud løsninger hjulpet os med at udvikle os. Hvor det tidligere var en person, der havde en samtale med IT-afdelingen om et bestemt projekt, er det med decentraliseringen af IT i dag et helt team af personer, der har en dialog med hele organisationen om hvordan digital transformation kan understøtte deres forretningsmål, hvilket er en tilgang vi kun kan anbefale andre partnere at forfølge.

Af Roland König, chef for virtualisering hos Bechtle AG


 
Related Posts
 

Swisscom er Schweiz’ førende telekommunikations- og it-virksomhed, der leverer cloud-, …

Read More

Benchmarks er nødvendige for at forstå, hvor du befinder dig. …

Read More

Senior vicepræsident og administrerende direktør for EMEA, Jean-Pierre Brulard, gik …

Read More

Gæsteblog af Seb Fritzjohn – EMEA Director, Global System Integrators …

Read More

 
 
Blog Archive