Forholdet til apps er under forandring: Den svære kunst at levere hvad branchen vil have

March 2, 2017
Forholdet til apps er under forandring: Den svære kunst at levere hvad branchen vil have

2016 var året hvor Pokémon GO udkom og dette vendte op og ned på, hvordan forbrugerne integrerer med smartphones og applikationer. Her i starten af 2017 kan vi derfor forvente, at forbrugerne i stigende grad vil efterspørge og udnytte de muligheder, som f.eks. augmented reality giver. Denne voksende globale trend har skabt et øget fokus på den ændrede forbrugeradfærd og vores brug af applikationer.

Væksten og den nye interesse for at interagere med omverdenen har lagt et pres på virksomhederne, der udvikler apps. Forbrugerne vil have unikke oplevelser og nye teknologier, som kan bruges ved hjælp af deres smartphones, som altid er lige ved hånden. Derfor er tendensen, at flere virksomheder vil forsøge at udnytte de muligheder, som apps giver, da apps på samme tid er blevet en vigtig valuta i alle moderne virksomheder, som omdrejningspunktet til at implementere succesfulde forretningsmodeller.

På grund af denne tendens, er download af apps steget markant. I 2015 blev der således downloadet over 25 milliarder iOS apps og cirka dobbelt så mange på Google Play. Dette har påvirket virksomhedernes medarbejdere, der i deres job forventer de samme muligheder, som de har med private apps, og derfor efterspørger have forretnings apps, der gør deres arbejdsdag lettere. Af samme årsag er der på det seneste sket en stigning på 80% i forretningsrelaterede apps.

Udfordringerne ved at holde apps opdateret

Udvikling og opdateringer af apps er både omkostningsfuldt og tidskrævende. Markedet er i stor udvikling, og derfor er det ikke længere holdbart kun at benytte sig af Virtual Desktop Infrastructure (VDI). Til at lette denne proces kommer løsninger som VMware’s App Volume i spil. Denne software gør det lettere for virksomhederne at udvikle og udrulle nye funktioner og opdateringer til deres apps.

I dag er der allerede flere virksomheder, som benytter sig af App Volume. The Metlac Group, som er førende producent af belægninger og trykfarver til beskyttelse af metal-indpakning, er en af de virksomheder, som har nydt store fordele ved løsningen. Metlac har integreret App Volume i deres VDI software, og på denne måde har Metlac givet deres applikationer en større overhaling og gjort det nemmere og mere intuitivt at benytte deres software.

Integration med Airwatch

I løbet af 2017 vil det blive nemmere at integrere App Volume teknologien med VMwares AirWatch produkter, der vil give udviklere fordele, når der skal opdateres apps. AirWatch tilbyder features, som gør det muligt, at medarbejdere kan få adgang til de værktøjer, som gør deres arbejde lettere, uanset hvor de er, og hvilken enhed de benytter sig af. Dette gør forholdet mellem IT-afdelingen og den øvrige forretning stærkere, idet man slipper for langsom udrulning af opdateringer. Det er en fordel for flere IT-afdelinger, da de kan spare på omkostningerne ved at benytte sig af en application-as-a-service tilgang.

Med løsninger som App Volumes og Airwatch har virksomheder de vigtigste værktøjer til at levere en stabil service, så virksomhederne kan være et skridt foran med de nyeste teknologier. Det vil for mange virksomheder betyde meget at have dette som en konkurrencemæssig fordel på et marked, der er i konstant udvikling. Hvis man ikke leverer de bedste apps og følger med udviklingen i forbrugeradfærd, risikerer virksomhederne at sakke bagud og i værste fald helt at miste deres relevans.

Af Lars-Bo Klausen, landechef for VMware Danmark


 
Related Posts
 
 
 
Blog Archive