Eksplosionen i IoT-enheder kræver nye værktøjer

February 2, 2017
Eksplosionen i IoT-enheder kræver nye værktøjer

Mængden af teknologi forbundet til internettet, vokser i øjeblikket drastisk. I 2020 forventes det, at der vil være over 20 milliarder enheder forbundet til Internet of Things (IoT) lige fra robotter til overvågningskameraer og røgalarmer. Sammen med computere, smartphones og nye wearables udgør de et stigende antal forbundne enheder i virksomhedernes netværk. De mange enheder øger mobiliteten, men skaber i stigende grad også udfordringer for virksomhederne understreget af det store hackerangreb på IT-firmaet Dyn, der brugte dårligt beskyttede routere og webcams til at lægge store sites som Netflix, Twitter og Spotify ned.

Boomet i smarte enheder koblet til internettet giver IT-afdelingerne rundt omkring i virksomhederne grå hår i forsøget på at sikre alle de nye teknologier. Det skyldes, at hver ny enhed eller endpoint, som de også kaldes, repræsenterer en potentiel sikkerhedsrisiko og vej ind til virksomhedens kritiske forretningsdata, der kræver, at IT-afdelingen løbende har adgang til at opdatere, konfigurere og installere nye apps på den.

Udover det nylige IoT hackerangreb, blev dette også bekræftet i en rapport fra Check Point, der for nyligt viste, at endpoints er den mest almindelige årsag til brud på sikkerheden. Opgaven med at sikre alle endpoints, bliver nemt en uoverskuelig administrativ og sikkerhedsmæssig byrde for virksomhederne, der ofte er nødsaget til at bruge ressourcer på individuelle systemer til at håndtere virksomhedens forskellige enheder som PC, smartphones og IoT-enheder.

Til at adressere udfordringerne med sikkerheden som følge af den eksplosive vækst i virksomheders IoT-enheder, har virksomhederne behov for en samlet løsning der, udover computere, telefoner og tablets, også kan administrere og sikre IoT-enheder og wearables. I VMware kalder vi dette for Unified Endpoint Management. Med Unified Airpoint Management-løsninger som VMwares Airwatch platform, vil det fremover være muligt for virksomheder at benytte én samlet platform, hvorfra IT-afdelingen kan håndtere sikkerhed, apps og netværksadgang på alle deres enheder fra ét sted.

Det handler bl.a. om, at virksomheder nu kan administrere deres IoT-enheder, der kører på Android og Windows, som fx Surface Hub samme sted som deres eksisterende mobile devices. Samtidig skal denne slags systemer også understøtte smart glasses og augmented reality apps til de mange organisationer, der er begyndt at overveje brugen af det. Derfor har vi fra VMwares side bl.a. indgået et partnerskab med en række producenter af smart glasses, som APX Labs, Atheer, ODG, VUZIX Corp og Intel og fået en plads i styrelseskomiteen for Industrial Internet Consortium.

Den seneste tids hackerangreb og fremkomsten af nye internetopkoblede smarte devices har om noget understreget behovet for at virksomhederne får adgang til forbedret teknologi til endpoint management end den, der stammer fra iPhonens lancering for snart 10 år siden. Her foregik håndteringen af virksomheders mobile enheder gennem simple funktioner som at låse og slette indholdet på smartphones.

I dag skal endpoint management løsninger i stedet fungere som samlet platform for alle virksomhedens enheder herunder også Windows 10 og Internet of Things. På den måde, vil IT-afdelingen fremover ikke være nødsaget til at administrere forskellige systemer for forskellige enheder. I stedet skal vi hjælpe virksomhederne med at håndtere alle deres endpoints fra et sted med indbygget sikkerhed, produktivitet, skalerbarhed og privacy, så medarbejderne i sidste ende får en bedre digital arbejdsoplevelse.


 
Related Posts
 

Internet of Things (IoT) fascinerende potentiale bunder hovedsageligt i muligheden …

Read More

 
 
Blog Archive