Er virksomhederne rustede til at modstå IT-trusler?

June 7, 2016
Er virksomhederne rustede til at modstå IT-trusler?

 

Data er nøglen til succes for virksomheder. De virksomheder, der er i stand til at indsamle og håndtere data på en automatiseret og effektiv måde, har lettere ved at træffe de rigtige beslutninger og blive mere konkurrencedygtige. Ulempen er, at virksomheder med store mængder data er eftertragtede mål for cyberangreb.

Det er et faktum, at flere og flere virksomheder angribes af cyberkriminelle – alligevel prioriterer mange virksomheder ikke datasikkerheden. I en ny undersøgelse fra VMware indrømmer 21 % af de nordiske it-chefer, at der ikke findes en plan eller procedure i tilfælde af et cyberangreb mod deres virksomhed.

Ifølge 39 % af it-cheferne findes der en specifik plan i tilfælde af brud på datasikkerheden, men denne genkendes kun af 20 % af de adspurgte medarbejdere i samme organisationer. Ledelsen og medarbejdere har altså ofte ikke samme oplevelse af it-sikkerhed og de dertilhørende procedurer.

Det er bekymrende, at flertallet af virksomheder ikke er gearede til at kunne modstå alvorlige angreb på datasikkerheden. Ikke mindst, når tre ud af fire it-chefer finder det sandsynligt, at deres organisation vil blive ramt af et alvorligt cyberangreb inden for de næste tre måneder.

Der er ingen tvivl om at med kompleksiteten i et digitaliseret erhvervsliv, kan de nuværende sikkerhedsmetoder ikke nødvendigvis følge med udviklingen i truslerne. Når virksomheder arbejder med applikationer og brugerdata på flere enheder og flere steder end nogensinde før, har de brudt de traditionelle rammer for it-sikkerhedstiltag, som derfor måske ikke længere kan beskytte digitale virksomheder i dag.

Men hvad kan virksomhedernes så gøre for at beskytte deres værdifulde data? It-sikkerhed bør ikke være et spørgsmål om lock-down eller at skabe en kultur af frygt. Det er vigtigt at dele viden og skabe gennemsigtighed i organisationen, således at medarbejdere på alle niveauer er opmærksomme på farerne og ved, hvordan de bedst kan beskytte sig.

Derudover tror vi på, at løsningen skal findes i en software-defineret tilgang til it, hvor sikkerheden ligger i selve arkitekturen. Det kan gøre det muligt at opfylde virksomhedernes behov for fleksibilitet i en digital verden samtidig med at de kan forsvare sig mod brud på datasikkerheden. Virtualisering af datacentre, anvendelse af data og netværk kan skabe en optimal it-infrastruktur, der kan forsvare virksomheden mod nye trusler og styrke datasikkerheden indefra og ud.

Lars-Bo Klausen, landechef for VMware Danmark

Link til undersøgelsen


 
Related Posts
 

 

Fremtidens by vil kunne kommunikere med sig selv, reagere på …

Read More

I mere end en tredjedel af virksomhederne har it-chefen undladt …

Read More

I denne video snakker Lars-Bo Klausen, Country Manager for VMware Danmark, …

Read More

Medarbejdere i dag har i stigende grad en forventning om …

Read More

 
 
Blog Archive